Sziasztok!

Tudtad, hogy a hajfestés hatása attól is függ, hogy hogyan készíted elő a hajad a kezeléshez? Nem csak kifésülésre vagy hajmosásra gondolok. Számos módja van a legjobb festési eredmények elérésének. Olvass tovább, ha szeretnéd megismerni ezeket!

Allergia vs hajfestés

Még a természetes hajfestékek is okozhatnak irritációt. Ha tudod, hogy egy adott összetevő allergiás reakciókat okozhat, ne használd a terméket. Tesztet is végezhetsz – vigyél fel egy kis festéket a fül mögé. Ha 48 óra elteltével az allergiás reakciók nem jelentkeznek, akkor nyugodtan használhatod a terméket.

Hajfesték teszterek

A drogériák és az online boltok is kínálnak tesztereket. Ezeknek köszönhetően ellenőrizheted a végső hatást. Hogyan kell használni a tesztert? Vigyél fel egy kicsit egy hajszálra. Hagyd annyi ideig rajta, amíg a gyártó azt tanácsolja; rajta tarthatod egy kicsit hosszabb ideig is. Ne felejtsd el jól lemosni a hajad. A végső eredményt 48 óra elteltével láthatod.

Hajtípusok és festékek

A hatás a haj típusától is függ. A kezelés teljesen más, egyenes, göndör és hullámos haj esetén. A porozitás (a kutikula rétegben lévő rések nagysága) szintén a színezés szempontjából fontos. Ne feledd, hogy ha nem ápolod a fejbőröd is, nem fog tetszeni a növényi festékek hatása sem. Végülis a száraz, törékeny és töredezett hajon nem mutat olyan jól a festék, mint az egészséges hajszálakon.

A haj előkészítése?

Minden festés előtt meg kell mosni a hajat. A fejbőr nem tartalmazhatja kozmetikai termékek maradványait, korpát és szennyeződést. Használj olyan sampont, amely nem tartalmaz szilikonokat, olajokat és más anyagokat, amelyek megakadályozhatják a pigmentek szálakba jutását. Ha nem vagy biztos abban, hogy a sampon szilikonokat tartalmaz-e, erősen tisztító SLS tartalmú sampont használj két héttel a festés előtt. Kipróbálhatsz fejbőr radírokat is; készítsd magad cukor, kedvenc kondicionálód és zöld agyag segítségével.

Remélem, hogy tippjeim hasznosak lesznek, ha festeni fogod a hajad. Írd meg véleményed és az elért hatásokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük